Meteen naar de inhoud

Slimme oplossingen

BeweegPost Fysiotherapie in Roden is een Fysiotherapiepraktijk die zich specialiseert in onder andere ouderenzorg. Door gebruik te maken van verschillende, slimme diagnostische middelen, verhogen wij de kwaliteit van de (beweeg)zorg.

screenshot painad scale

PAINAD Schaal, Android app

De door ons ontwikkelde Android app “PAINAD Schaal” is een goed voorbeeld van de slimme oplossingen die wij als fysiotherapiepraktijk kunnen leveren. De PAINAD scale is een gevalideerde mini vragenlijst om snel inzicht te krijgen in de pijn van een individu die verbaal niet of minder goed kan aangeven dat deze pijn heeft. Ook is de PAINAD Scale te gebruiken bij mensen met dementie, wanneer de (subjectievere) NPRS niet consistent wordt aangegeven. De vragenlijst is vertaald uit het Engels en is origineel ontwikkeld door mw. Victoria Warden in 2003.

Warden V, Hurley AC, Volicer L. Development and psychometric evaluation of the Pain Assessment in Advanced Dementia (PAINAD) scale. J Am Med Dir Assoc. 2003; 4(1):9-15 – PMID: 12807591

Zorgvoorbeter.nl heeft deze methode en de app beschreven in hun documentatie over pijn bij mensen met dementie. Meer informatie over de methode staat dus op deze website.

Pijnschaal bij Dementie
Pijnschaal bij Dementie
Developer: BeweegPost
Price: Free
screenshot painad scale