Meteen naar de inhoud

Samenwerking met Roden Fit & Gezond

Roden Fit & Gezond is een fantastisch initiatief in de omgeving. De kracht van deze stichting is het bewegen zo laagdrempelig mogelijk te houden, en hier slagen ze zeker in. Behalve wandelen doet Roden Fit & Gezond nog meer: zo bieden ze een ‘vario programma’ aan om verschillende sporten uit te proberen en zijn er mogelijkheden om te zwemmen en te fietsen. 

Wandelen is een ontzettend gezonde bezigheid in de buitenlucht. Behalve het fitter worden door een goede conditie op te bouwen, werk je ook aan stabiliteit tijdens het lopen. Dit zorgt voor een verminderde kans op vallen. Roden Fit & Gezond gaat daarnaast bij het wandelen nog ‘een stapje verder’, door dit met een gezellige club mensen te doen. Tijdens het wandelen wordt er veel gekletst en na het wandelen drinken de wandelaars nog even een kopje koffie. Op rodenfitengezond.nl kun je meer lezen over deze stichting en wat je kan verwachten als je mee wil doen.

Roden Fit en gezond

"Als je snel wil lopen, loop dan alleen. Als je ver wil lopen, loop dan samen."
- Oud Afrikaans gezegde

Vitale man loopt buiten

De samenwerking

Fysiotherapie werkt goed om iemand te helpen weer in beweging te komen. Echter is het blijven doen van het wandelen minstens net zo belangrijk. Daarom kan het een doel zijn van de fysiotherapie om u (weer) mee te laten komen met de groep wandelaars. Zo slaan we twee vliegen in één klap. 

Daarnaast doet Roden Fit & Gezond mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Omdat we veel mensen met Diabetes behandelen in de praktijk, is een goede doorstroming naar dit initiatief een prachtige oplossing.