Meteen naar de inhoud

Hoe revalideer je beter?

Na een operatie, ongeluk of ziekenhuisopname moet vaak worden gerevalideerd. Dit kan bij een fysiotherapiepraktijk, of in een revalidatiecentrum. In de meeste gevallen wordt thuis gerevalideerd. Fysiotherapie BeweegPost biedt unieke mogelijkheden om thuis efficiënt te revalideren. 

Revalidatie

Zwembad

In een zwembad kan de zwaartekracht worden “uitgezet”. Wanneer na een operatie een been nog niet voor de volledige honderd procent belast mag of kan worden, is het trainen in een zwembad een fantastische mogelijkheid om toch sterker te worden. Doordat fysiotherapie BeweegPost goede contacten heeft met Uniek Zwemmen in Roden, is het mogelijk om in het warme zwembad het revalidatietraject kracht bij te zetten. Het zwembad biedt meerdere voordelen voor de revalidatie. Het is naast dat het volledige gewicht nog niet getild hoeft te worden ook veiliger, omdat vallen altijd zacht gebeurd. Ook zorgt het warme water voor ontspannen spieren en dus voor effectief trainen. 

Er zijn mogelijkheden om met rolstoel en al het water in te gaan en ook met krukken is het mogelijk het zwembad te betreden. Revalidatietraining in het zwembad wordt uitgevoerd door Mathijs Post, hij gaat ook het water in om de veiligheid te garanderen. Verder is er ruim voldoende toezicht op het bad en is de training altijd 1 op 1 of op 2. Zo weet u zeker dat u persoonlijk wordt geholpen en niet “verzuipt” in een groep.

Fysiotherapie aan huis

Wanneer u net uit het ziekenhuis komt, is het nog niet mogelijk om naar een fysiotherapiepraktijk te komen. Daarom bieden we bij BeweegPost fysiotherapie aan huis aan. Bij u thuis kunnen we alles doen wat maar nodig is om snel en goed te revalideren. We werken dan samen aan het actief terugkrijgen van uw vrijheid. Zo kunnen we bijvoorbeeld:

  • Opnieuw leren lopen
  • Krachtoefeningen
  • Balansoefeningen
  • Werken aan conditie
  • Oefenen met op de fiets stappen

Hierbij maken we gebruik van de mogelijkheden die u thuis heeft en we nemen wanneer het nodig is materiaal mee. Werken naar uw doelen werd nog nooit zo makkelijk in een thuissituatie. Wij zijn experts in het omtoveren van de keukenstoel tot krachttrainingstoestel!

Looptraining buiten in beeld
Vitale man loopt buiten

Persoonlijke aandacht

Revalideren doen we met een persoonlijk programma. Bij ons geven we in het revalidatietraject dus geen groepstrainingen. Dat betekent dat u uw eigen programma volgt en niet hetzelfde programma volgt als uw buurman of vrouw. Elk revalidatietraject is namelijk anders en hoewel er richtlijnen zijn, willen we u in uw kracht zetten op uw manier.